Andreas Gabalier hædret af hjembyen Graz

“Steirerbua”- Andreas Gabalier har fået en særlig ære i sin hjemby Graz for nogle dage siden. Han blev indskrevet i Den Gyldne Bog i Graz ved en officielle ceremoni. Andreas Gabalier tog den mulighed og præsenterede sit nye album “Home sweet home” på rådhuset i Graz.

Ved ceremonien, var den siddende borgmester Siegfred Nagl og hans stedfortræder Martina Stock tilstede. Gabalier besøget vækkede minder fra barndommen i Graz, fortalte den lokale sanger:

” Jeg var her som skoleelev engang i dette rum. Vi fik en formiddag skolefri og var her og synge. Jeg er allerede ambassadør i Steiermark og for Graz. Jeg rejser gerne, lære ny kultur og nye byer, men meget trækker mig hjem igen. Hjemve kalder mig hjem og nyder det mere og mere hver gang jeg er i Graz.”

Til sangeren var der lavet en lagkage formet som en harmonika, og som tak fik Graz borgmester, fra en synligt rørt Andreas Gabalier en fanpakke som bestod af: CD´er af kunstneren, samt de berømte røde hvide ternet solbriller.

Byen Graz har al mulig grund til at være stolt af sin berømte søn: Ud over den østriske music Award “Amadeus Award” vandt sangeren i dette år guld og 16 platin. Også har Andreas Gabalier fået en Bambi for “shooting star” og en ECHO i kategorien “Volkstümlicher Musik”.

Men Andreas er ikke kun hjemme, for han har også et særdeleshed en rigtig godt forhold til sin mormor:

” Hun er det vigtigste mennekse i mit liv og er glad for at hun med sine 87 år stadig har det godt. Hun beder for mig. Det måske mærkeligt men så (..)”

Fortæller Andreas Gabalier.

Andreas Gabalier Graz

Kilde: schlagerplanet.com

Det skal du læse