Andreas Gabalier “da komm ich her”

Andrea Gabalier har opnået store ting i den støvede verden af folkemusik, tusinder af unge mennesker fylder haller og hans sange er alle steder på hitlisterne, og hvem ville have troet det for et par år siden, at folkemusik igen ville blive socialt in. Den seneste sang “I sing a Liad für di” fik støvet alle kasserne af og fik pigerne i Drindl til at svaje. Han er en usædvanlig kunstner og fortjerner en særlig ære.

“Da komm ich her” er ikke kun Andreas Gabalier, men meget mere en hyldest til hans hjemland, Steiermark. Men dog lyder navnet Gabalier som østrigsk. Det er det dog heller ikke, det stammer nemlig fra Frankrig. I 1797 besatte franskmændene under Napolion Graz, Steiermark i Østrig, og efter våbenhvilen i maj 1797 vendte de tilbage til deres hjemland. Men det gjorde Gabalier ur ur ur bedstefar ikke han fandt sig godt til rette i Steiermark og bosatte sig der og grundlagde familien som stadig holder til i Steiermark i Østrig.

Hvorvidt den franske soldat havde drømt om, at hans efterkommere vil opnå succes med med musik , som Andreas Gabalier har gjort 200 år efter, var ikke sandsynlig. Andreas er født den 21 november 1984 og mens han studerede jura, startede han sit hjemmestudie i kælderen i Graz, hvor han producerede sin musik og solgte cd´er, flere dårlige end gode på internettet. Den første radio airplay var ikke på langt væk. Snart kom han til Klaus Bertelmuss som ejer Stall records, som blandt andet også har Nik P.

Det første album “Da komm ich her” fra 2009 blev efterfulgt af tv premiere i “Musikantenstadl”. Det blev starten på en enestående karriere. Andreas Gabalier debutalbum nåede guld inden for kort tid og hans musik er blevet sendt i radiostationer, og så var navnet “Andreas Gabalier” ikke længere et fremmede ord for unge franskmænd.

I 2010 kom hans andet album “Herzwerk” og i 2011 kom hans legendariske album “volks-rock´n-roller”, og takket være det sidste album han har fået sit tilnavn. Han er altid fair i sin scene optræden.

Selv om karrieren kører for den legendariske Andreas Gabalier, har det ikke altid været lige let for ham. For seks år siden overhældte hans far William sig med benzin foran familiens hus, han døde af sine kvæstelser i en alder af 53 år. Årsagen til selvmord er stadig uklart. Men for Andreas kom det værste, da hans søster i en alder af 19 år døde, hun kunne ikke komme sig over deres fars død og 2 år efter begik hun selvmord foran sit hus, ved at hælde benzin over sig selv og satte ild til sig selv.

Andreas GAbalier har haft en trist fortid. Idag helligere han sig udelukkende til sin musik. Og det har været det hele værd, for han er blevet belønnet for sine musikalske bedrifter med Bambi, ECHO og Amadeus Award.

Den 7 juni udkommer hans nye album “Home sweet Home”.

Andreas Gabalier das komm ich her

Kilde: schlagerplanet.de

Det skal du læse