Andreas Gabalier beskylder SPÖ-politikere for “censur” og “fascisme”

Foto: Andreas Gabalier Web

Andreas Gabalier er i centrum for en politisk skandale i Østrig. En talskvinde for SPÖ krævede, at musikken fra Volks-Rock’n’Rollers ikke længere skulle spilles. Musikeren beskylder de østrigske socialdemokrater for “censur” og “fascisme”.

Der er uro i Østrig! Årsagen: En ny video af alpine rockeren Andreas Gabalier. Han finder hjertelige ord om en talskvinde for de østrigske socialdemokrater (SPÖ) og beskylder partiet for falsk tolerance, censur og “fascisme”.

Men fra begyndelsen: I går, den 5. maj, indspillede Andreas Gabalier en video på Facebook, hvor han kommenterede en hændelse, der siges at have fundet sted den 1. maj på hovedtorvet i Graz. Under en SPÖ-fest ved Labour Day blev coverbandet “4You”, arrangeret til festen, spillede “Hulapalu” af Andreas Gabalier. Ifølge “unsertitol24.de” gik en talskvinde fra SPÖ på scenen og krævede et forbud mod Gabaliers musik i Graz.

Forbud mod Andreas Gabaliers musik?

Andreas Gabalier svarede i sin video med denne besked: “Hvem skriver at tolerance er så stor, og alt andet sker med hænder og fødder, som ikke svarer til deres egen verdensbillede, men det her har intet at gøre med tolerance overhovedet. Og hvad der skete den 1. maj i Graz er ikke kun trist, ikke kun en skandale, det er faktisk censur og fascisme i sin reneste form. ”

Musikeren gør det klart, at han som skatteyder, turisme magnet og sponsor af den nationale kostumeindustri allerede gør meget for sit land. Derudover viser Andreas Gabalier en del af den satiriske udsendelse “Der Wegscheider”, der omhandler hændelsen og kommer med bidende kommentarer til den.

Reaktionen fra Fans

I kommentarerne nedenfor er videobidraget næsten udelukkende positiv feedback. “Andy! Lad det ikke få dig ned! Ikke sådan noget! Bliv som du er! “, skriver en bruger. En anden: “Uanset om det er en fan eller ej – alle står bag dig.”

Bandets musikere i “4You” står også bag Andreas Gabalier og kritiserer SPÖ-politikernes opførsel i henhold til “unsertitol24.de”: “Vi har været på scenen i 30 år og levet tolerance over for ethvert menneske. Hvis hver SPÖ-politikeren taler om tolerance og misbruger en stor kunstner 30 minutter senere og dermed fornærmer mange mennesker i Østrig, så er hver tale kun varm luft. ”

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse