Andrea Bergs drømmeverden

Andrea Berg er blevet interview af Steffen Ruth fra Ariola og det er ikke et simpel album hun udgiver denne gang, “forklarede hun Steffen Ruth i interviewet. Her er hvad der kom ud af dette interview.

andrea-berg-atlantis-1

BZ: Fru Berg, Dit aktuelle pressefoto og også billederne på CD omslaget til “Atlantis” er taget under vand. Svømmer de gerne?
Berg: Ja, endda meget. Jeg elsker den ro der er i vandet. Når jeg svømmer, kan jeg virkelig komme mig. På billeder måtte jeg ikke kun svømme, men også dykke.

BZ: Hvordan og hvor er billederne taget?
Berg: Ved en undervandsfortograf Zena Holloway i London. Det var rigtig spændende, og en ny erfaring rigere. Jeg har siddet i 4 uger i min svømmepool derhjemme og trænet bevægelserne. Da vi tog de billeder, flød jeg med nogen lodder på 4 meters vand. Denne dybde er noget truende.

BZ: Var du ikke bange?
Berg: Jeg vidste, at der var dykkere med iltflasker kun til mig i nærheden. Så jeg følte mig tryk. Og jeg kunne virkelig lade mig falde med den vished, at der ikke kunne ske mig noget. Oplevelsen var virkelig gigantisk og står klart i mit sind, mod til at leve sit liv, eventyr med livet og på mennesker, som man møder, og involverer.

BZ: Atlantis er en sunken by i den græske mytologi. Hvad fascinerer dig?
Berg: Atlantis er en drømme verden, og i en drømme verden kan du stort set alt muligt. I fantasien har du frihed. Jeg ser hele albummet som en dagbog, en rejse gennem livet.

BZ: Du har fornygelig oplevet tabet af nogen kære. I Juli døde din svigerfar, i April din svigermor og for to år siden din far.
Berg: Ja. Det er ingen begivenheden for mig, hvor jeg siger ” fordi fortvivler jeg”. Men tværtimod: Det har givet mig en stor livslyst, en ekstrem følelse. Jeg siger mere end nogensinde: Folk, lad os ikke spilde tiden. Jeg havde det sidste halve år et skønt tid med dem begge, hele familien har været på denne rejse, børnene kunne bruge tiden på at sige farvel. Denne opgave krævede en masse kræfter af mig, men den har også gjort mig glad.

BZ: Handler din sang “Im nächsten leben” om din far Jürgen?
Berg: Ja. Min far var brandmand, og i næste liv vil han være en ildfugl. I teksten er det der også en smule af mytologik i. Fuglen phøniks bliver besejret igen og igen, bliver ødelagt og brændt, men opstod igen og igen af sin aske.

BZ: Hovedteamet på albummet er relationer, der er også i de nye sange meget løgn og bedrag. Har du en opskrift, når det kommer til emner som “Skal jeg blive ved ham eller gå?”.
Berg: Jeg stoler på min mave fornæmelse. Hvad den siger mig er det rigtige.

BZ: Du har i næsten ti år været sammen med din mand, er du tilfreds med dit liv?
Berg: Absolut. Jeg er glad.

BZ: “Atlantis” er et dobbeltalbum. En CD er produceret og komponeret af Dieter Bohlen, på den anden har du folk son DJ Bobo, David Brandes fra Weil ved Rhein og Stefan Pössnicker med i samarbejdet. Hvordan skete det?
Berg: Jeg var med DJ Bobo i USA, og på vores vej så nogen shows i Las Vegas af Celine Dion og andre, vi var i Miami, og i Los Angeles lavede vi duetten “Angel” med Lionel Richie. DJ Bobo har instrueret mig ved “Abenteur” tourne, og i princippet arbejdede vi parallet med ide til scenen, og nye sange til mit jubilæums show, der gik i luften i starten af 2013. Til sidste havde vi ideen til “Atlantis”. Vi følte med det samme, at vi har med dette motiv kunne lege.

BZ: De sange som DJ Bobo og Brands har komponeret, lyder mere som pop end schlager. Var det bevidst?
Berg: Vi har eksperimenteret, prøvet nye sange. Ingen stopper, og intet er så stabilt så som forandring.

BZ: “Morgen werd ich gehn” lyder lidt som Abba?
Berg: Musikken fra 70er og 80erne har naturligvis præget mig. Vi har denne gang mange muntre titler. Mennesker må til min musik og mig, kunne tage sig i armen. Men også denne kraftfulde følelse, musikalsk stå på havbunden og støde fra, det er vigtigt.

– Andrea Berg: Atlantis (Ariola/Sony).

Hvis du kunne interviewe Andrea Berg, hvad kunne du så tænke dig at spørge Andrea om?

Kilde: Ariola.de

Det skal du læse