Andrea Berg – So nah wie nie!

Andrea Berg – “Så tæt som nogensinde” lød det, da den tyske kanal “Das Erste” i lørdags sendte optagelserne fra Andrea Bergs 11 Heimspiel. Sådan en titel lyder jo spændende, Andrea Berg tæt på. Mange havde sikkert bevæbnede sig med lidt lækkert på bordet inden man skulle se dette show, og se hvordan Andrea er bag scenen.

Når Andrea Berg afholder sit Heimspiel, så bliver området omkring Klein Aspach til en ren schlager metropol og det kan vi stå inde for, vi har været der 2 gange tidligere, men ikke i år. Der er folk der kommer en hel uge før, og campere på en stor plads op til stadion, hvor Heimspiel bliver afholdt.

Andrea-Berg-So-Nah-1
Kilde: Andrea Berg Facebook

Hvordan var showet?

En flot indledning til et endnu et show fra Andrea Berg, hvor man ser hende ankomme med en helikopter, det har Andrea gjort før, og det kan man nu forstå, når man kender til området, og hvor mange mennesker der er i området, så er det hurtigste og mest sikre altså ad luftvejen. Man ser kort Andrea komme til omklædningsrummet, og så ser man ikke mere, andet end at Andrea kommer ud i sin flotte røde kjole med guldskæft med udskæringer. Derefter det obligatoriske bag scenen, hvor hele holdet står i rundkreds og beder for en god koncert. Og showet går i gang.

Det var en super flot scene hvor dragen har fået vinger på LED skærmen bagved og Andrea Berg på hovedet af den, ud af halen som går ud imellem publikum. Her giver hun 2 numre imens hun bevæger sig ned af dragens ryg. Herefter bliver Andreas mor kort interviewet af Florian og moren viser sine kendte frikadeller, og så ændres der lidt på Andreas kostume. Dragebørnene blev præsenteret bag scenen og de var søde og svarede i kor på det de blev spurgt om. Herefter blev Florian Silbereisen præsenteret og de sang den de to altid syner sammen – Du kannst noch nicht mal richtig lügen

De snakker lidt om at der skal komme et super schlager nummer, og det er selvfølgelig med DJ Otzi som er en af Andreas bedste venner. Han synger sammen med Florian imens Andrea er bag scenen – De synger et potpourri. Det var faktisk noget kedeligt. Der skal man have været der og have mærket stemningen fra publikum. DJ Otzi fortsætter alene men det er stadig lidt trist.

Så kommer Andrea endelig på scenen igen i en super flot blå kjole. I et kort sekund glemte Andrea teksten, og det skete imens hun gik ned mod det punkt på dragen, hvor hun blev forbrændt. På LED skærmen var der små sommerfugle, de passede ikke rigtig ind i temaet og sangen. Andrea præsenterer så de små dragebørn, så skulle der have været små drager der fløj rundt også på LED skærmen og ikke sommerfugle. (min mening) Så fik man lige et lille kig bag scenen igen hvor det var den ansvarlige for kostumeskift der kort fortalte hvor hektisk det kan være. Det gik stærkt og Andrea var på vej op på dragen igen. Imens havde Florian fundet en fan fra Oklahoma som var imellem publikum. Det var anden gang hun var der. Sidste år var den en stor fan fra Australien. Det er flot når de rejser så langt for en koncert.

Og så kom der lidt liv på scenen. Andreas dansere kom med. Ellers har det været lidt trist på det område. Onkel Peti som kender Andrea særdeles godt, blev interviewet.

Så skulle Andrea op i en kran og “flyve” ind over publikum, troede man, hun blev blot hejst hen over hele scenen, for at hænge stille for enden af halen på dragen. Hun havde dog en flot hvid nederdel på, med lys i. Det så godt ud, men var lidt kedeligt. Nummeret hun gav var det som hun havde skrevet til sin man Uli (So lang die erde), som stod og så på ved siden af scenen.

Andrea-Berg-So-Nah-2
Kilde: Andrea Berg Facebook

Så er det Höhner der kommer på scenen, og de er kendt for at kunne sætte gang i den. Men det virker som om at de har glemt hvordan de får gang i publikum. Det kom dog gevaldigt da de gav nummeret Viva Colonia. Imens blev der vist gamle klip med Andrea, der kunne man godt have lavet noget der ikke havde været vist før.

Andrea-Berg-So-Nah-3
Kilde: Andrea Berg Facebook

Så er det Andrea igen, og lidt senere kommer Xavier Naidoo og synger duet med Andrea. Ham skulle hun have smidt på porten inden showet. Han kan da ikke synge og er da slet ikke i samme klasse som Andrea.

Så kommer Florian ind igen og fortæller om hendes seneste album Seelenbeben, som har fået 3 gang guld. Og Andrea får overrakt prisen. Derefter får hun platin fra Østrig.

Lidt indsigt i fyrværkeriet får man også. Det plejer at være et overdådigt show til sidst.

Så blev der fest. DJ Otzi .. Eine Stern .. så kom der totalt gang i publikum

Andrea Berg siger farvel og bliver hejst ud af scenen og fyrværkeriet starter. Showet var slut.

Numre Andrea Berg gav alene

 1. Drachenreiter
 2. Piraten wie wir
 3. Das hat die welt noch nie gesehen
 4. Ich sterbe nicht noch mal
 5. Lebenslänglich
 6. Wunderland
 7. Weisst du wieviel Sternlein stehen
 8. Tango Amore
 9. Der letzte Tag im Paradies
 10. Ich schieß dich auf den mond
 11. Ich werde lächeln wenn du gehst
 12. Das kann Zufall sein
 13. Lust auf Pures leben
 14. Irgendwann
 15. Solang die erde sich dreht
 16. Kilimandscharo
 17. Ein tag mit dir im paradis
 18. Wenn du mir willst
 19. Schenk mir einen stern
 20. Himmel auf erde
 21. Sternenträumer
 22. Und wenn ich geh
 23. Die Gefühle haben
 24. Flieg mit mir fort
 25. Diese nacht ist jede sünde wert.
 26. Ich liebe das leben
 27. Du hast mich tausend mal belogen

Afsluttende ord

Jeg sad med en lidt flad fornemmelse. Hvor blev det ”Tæt på som aldrig før” af? Når man skriver sådan en titel, så forventer man da, at man kommer meget mere tæt på, altså bag om, hvordan Andrea forbereder sig, får sig gjort klar til showet, arbejder op til showet, lidt fra meet and greet, indblik i området omkring stadion, med camping, fans m.m. Alt dette savnede vi her på Tyskschlager, man fik blot nogle gamle klip som man allerede havde set på nettet. Og hvad skulle Florian og Xavier egentlig være der for. Florian kæmper stadig når han skal synge, og Xavier lignede en der led utroligt meget og havde ondt i hele kroppen.

Dette var ikke den kvalitet som man er vant til fra Andrea og hendes team. Bandet var nærmest usynligt. De blev ikke præsenteret og eller sagt tak til som er for vane. Bandet som der ellers plejer at være meget mere med og i fokus, stod som robotter og så ud til at kede sig. Der var ikke det store engagement fra deres side af.

De 2 skærme som der hænger ved siden af scenen er blevet gjort meget mindre, så man skulle da vist have en kikkert til at se dem fra siddepladserne.
Jeg får sikkert mange på nakke nu, men dette var et discount show. Alt var barberet ned.

På Twitter og Facebook bliver showet også kritiseret af mange fans. Der bliver skrevet ting som Botox Andrea, Hvor er din stemme, Du er ikke min Andrea mere, Som taget ud af en horrorfilm. Osv. Hårde kommentarer som jeg dog ikke synes hører til.

Jeg har været til en del koncerter med Andrea, også Heimspiel, og det her i år, når ikke det Andrea før har præsteret. Dog er det stadig super godt musik Andrea laver og det var det også under dette års Heimspiel. Lige bortset for nogle enkelte duetter.

Det skal du læse