Andrea Berg og Hansi Hinterseer ny lykke i Danmark

Når Hansi Hinterseer optræder i Danmark synger han sange som “Zwoa bliamerin stehn am wiesengrund” eller “Boarisch tanz i nur mit dir” gør han det med klasse, og det selv om danskerne kun forstår enkelte ord. Men uanset – det vigtigste er at de synger med. Næppe er det et natur besøg i vores flade nabo land der trækker, men hans fine lille stemme der kan få publikum til at lave støj.

Dette er nyt for hidtil har tysktalende schlager musik i Danmark været ret ilde set. Ubehagelig smag af sauerkraut og lederhosen. Det ændrede sig brat for 3 år siden, da Hinterseer udkom med sin “Danish collection” en samling af hans bedste (tysktalende) sange, og kom dermed i toppen – foran Lady Gaga. Han er aldrig lykkes i Tyskland (Højeste placering for album er plads 6 i 2004. Succesen er en velkendt plan. Antagelig som sit forbillede Hansi, tager Andrea Berg nu også ud over den tyske grænse. I håndbagagen har hun et album med samlinger fra hendes bedste “tysktalende sang titler. “Andrea Berg- My Danish Collection”. Med denne CD røg hun med det samme ind på plads 1 på den danske album hitliste. Dog er hendes kollega Hinterseer lidt længere fremme. Men i første omgang blev han boykottet af de danske radio og tv. “Han schlager passer ikke til vores stil” sagde den dengang programchef Ole Mølgaard. “Det ville være smagsforviring”. En lykke var at selv om han blev boykottet, var publikum stadig interesseret. Når de ikke kunne høre ham i radioen, måtte de købe CD’erne i pladebutikkerne. Dengang gik Hinterseers “Danish collection” for en pris af 99 kr. (13 euro).

En ting er at Hansi er mere foran end Andrea, han bliver sågar spillet på diskotekerne . “En af med Hip Hop” griner DJ’en “Og så kommer der en sang med Hinterseer – Det får folk ud af deres koma”. Hvordan bliver det så med Andrea Berg og hendes kommende Atlantis album her i Danmark?

andrea-berg-1

Kilde: Freizeit heute, August 2013

Det skal du læse