Andrea Berg live i Wien – sammen med fans rejser hun til “Atlantis”

“Atlantis” er en ø i verden, som i tusindende år har fascineret mennesket, lige siden den græske filosof Platon nævnte denne ideelle by for første gang. Ifølge sagaen var “Atlantis” mineralrig og sank i havet 9600 før kristus i løbet af 24 timer. Selv i dag leder amatører og videnskabsmænd efter den sagnomspundne by. Andrea Berg synes at have fundet den og viser os sin “Atlantis-version” med en koncertturné.

Andrea-Berg-Atlantis-erfurt-2014-f

En drøm om “Atlantis”

Andrea Berg tager virkelig publikum med til sit “Atlantis”. Sceneshowet er konstrueret af Schweizeren Peter René Baumann alias DJ Bobo, der siden 90’erne ikke kun er kendt for sin musik men også for sine spetakulære sceneshows. Til “Abenteuer” turnéen havde musikeren tryllet et piratskib frem til Andrea Berg. Forventningen i Wiener Stadthalle kunne mærkes. Selv før Andrea Berg dukkede op pustede publikum sæbebobler op i undervandsverdenen. Andrea Berg begyndte koncerten med titlennummeret fra sit “Atlantis” album, og hun dukkede op i en fantastisk caribisk blå kjole og stod oppe i resterne af den forfaldne Atlantis-borg, hvor de faldende søjler udgjorde et “A” for “Atlantis” eller “Andrea”. Oppe på projektoren svømmede der fisk forbi. Skildpadden, Sushi var en gæst i undervandsverden, og Andrea fortalte den om den menneskelige verden og filosoferede over livet. Sangerinden var gerne en skildpadde, så hun kunne trække sig ind i skjoldet, men mens hun tænkte højt, kom et andet ønske. Hvis hun var en ensom skildpadde i den store ocean, så ville hun savne kærlighed og venner.

Special effects i Poseidons rige

Mange special effects, såsom vimpler og roser kom ned fra halloftet, og den omfattende pyroteknik varmede hallen yderligere op. Et børnekor fra “Wiener danseskole” var udklædt som elfer og understøttede krefelderinden på scenen, mens de pustede sæbebobler. Som højdepunkt blev 21-årige Moritz fra publikum taget op på scenen. Han blev kronet af Andrea som Poseidon i hendes “Atlantis”. Da den unge mand, der havde en klædelig ‘sixpack,’ stadig var single, gav Andrea sig ud som mægler og sagde, at hvis damerne var interesseret, skulle de sende et billede eller skrive til ham: “Jeg er ligesom mor og vælger et par enkelte ud,” blinkede hun til Moritz. Til sidst kom han ud, udklædt som en gud af de syv oceaner og dansede til Flashdance-klassikeren “What a Feeling”.

Andrea Berg - ATLANTIS

Hit på hit

Den uddannede sygeplejerske, Andrea Berg begejstrede fans ved Wien koncerten med hit efter hit fra det aktuelle album “Atlantis”. Det er det tolvte studioalbum, som udkom i september 2013 og i Tyskland, Østrig og Schweiz nåede toppen på hitlisten. Ikke underligt – de 25 numre stammer fra pennen af succesproducenten, Dieter Bohlen, tidligere “Modern talking” medlem, David Brandes og DSDS jury, Wolfgang von Webenau, der er ansvarlig for verdenshittet “Mambo No. 5”. Udover hits fra “Atlantis” som “Der letzte tag im paradies” og “Hallo” kunne fans også høre Andrea Berg klassikere såsom “Du hast mich tausend Mal belogen” og “Die gefühle haben Schweigepflicht”. Ved Wiener-koncerten fascinerede Andrea Berg sit publikum fra første øjeblik og bragte dem i ekstase. Begejstrede klappede hallen med, og også det østrigske publikum kendte hver en linje i sangene. Efter et par sange sprang de op for at danse. Andrea Berg er ensbetydende med ren underholdning.

Forbløffende Outfit

Andrea Berg er kendt for sine ‘outfits’ og også ved koncerten i Wien fascinerede sangerinde publikum med fantastiske kostumer. Den første turkisfarvede kjole blev med et ryk fra sangerinde forvandlet til en stramtsiddende kjole. Næppe var den første sang til ende, før stod hun i et hav af røde roser i en rød kjole med slæb. I næste øjeblik kom hun ud gennem tågen i en sølvfarvet minikjole, med mikrofonen besat med sølvsten som glitrede i lyset.

Privat fra Andrea

Under sin koncert fortalte hun det wienske publikum en masse om sig selv. Hun fortalte om sit liv. Hendes perfekte drømmemand skal være romantisk. Hvordan hun sammen med ham på sofaen ser alle sine ynglings film: “Pretty Woman” med Julia Roberts, “Schlaflos in Seattle” (Søvnløs i Seattle) og naturligvis “Sissi Trilogie” kan heller ikke slå fejl. Til sangen “Im nächsten Leben,” som hun har skrevet til sin far som døde i 2011, havde hun en passende lang kjole på.

Historisk slutning

Til slut kom Andrea Berg med en overraskelse. Det schlagerbegejsterede publikum fik lov til at glæde sig over ‘Evergreens’. Schlagerdronningen fortolkede; “Ich liebe das Leben” fra Vicky Leandros, “Das kleine Beisl,” den østrigske version af de romantiske ‘Evergreens’ “Die kleine Kneipe” fra intertainer Peter Alexandre og også på “Über den Wolken” fra Reinhard Mey” og “Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben” fra Jürgen Marcus sang fans med for fuld musik, og mange mænd tog deres koner i armene og begyndte at danse. I Wiener Stadthalle blev den faldende ruin hurtigt omdannet til et diskotempel, hvor unge og mangeårige fans kunne fejre deres Dronning.

Fornøjelse at se dig igen

Efter tre timers koncert var det forbi. Andrea Berg selv gik ind i vandfaldet på scenen for øjnene af publikum og afsluttede det hele. Den rødhårede sangerinde havde en weekend i Østrig og sang også i Graz og Linz. Den 9. august er Andrea Berg igen tilbage ved Open-air koncert i Wiener Krieau.

[box_info]Kilde: Schlagerplanet.com [/box_info]

Det skal du læse