Andrea Berg: „Jeg lader mig ikke blive plaget mere!”

Når jeg møder Andrea Berg (53), har hun noget til mig i tasken. Sidste gang var det gummibjørne, denne gang halspastiller. “Jeg havde sådan en lille kriller i min hals”, forklarer hun og lægger et stykke i min hånd. “Ja, alle var syge, men ikke mig,” tilføjer hun og griner hjerteligt. “Men så lavede jeg en kyllingsuppe, og nu går det godt med familien.” Til interviewet i Aspach, inviterede hun NEUE POST til at tale om sit nye album “MOSAIK” og om sig selv. Hun skrev på sangene i to år, og ikke kun hendes musik er ændret. Sangeren går også på nye veje.

Det nye album hedder “MOSAIK”, ligesom titel sangen. Hvorfor “MOSAIK”?

Faktisk ville jeg navngive albummet “Dreamer”, også efter en sang. Men jeg er ikke en drømmer, jeg er midt i livet.

Hvad er beskeden?

Fra det ødelagte hav, bygger vi en mosaik. Enhver katastrofe kan vise sig at være en heldig lykke. Du kan se det, når du skriver en dagbog som min, hvor oplevelser, følelser og tanker er skrevet ned.

Hvad skriver du ned?

Min mand Uli og jeg har lige haft vores 16-års mødedag. Derfor har jeg kigget i min dagbog fra den tid og læst, hvad vi spiste på vores første aften, det var mørbrad med pommes og pebersauce. Så vi fejrer denne dag 16 år senere: med mørbrad og pommes. Minder er vores mest dyrebare skatte og de er, hvad der gør os rige og trøstende.

Trøst? Du synger i en sang om de ar, som livet efterlod …

Ja, og det vigtigt er at være stolt af arene. Det er det, jeg også synger. Jeg fik ar, de gjorde mig moden. Og denne modenhed gør mig til en anden person i dag.

Vil du gerne være 25 i dag med din erfaring?

Nej. Så ville jeg have savnet meget, ikke havde oplevet så meget og lavet de fejl, der er vigtige for os og vores udvikling.

Hvad lærte du af dine fejl?

Jeg lytter til min mavefornemmelse, fordi jeg ikke vil gå på kompromis mere; jeg har grænser. Jeg ønsker ikke at blive plaget mere. Hvis nogen fortæller mig i dag, at alle har lilla øjenskygge på, at det er helt hip og dét skal du gøre, så ville jeg have gjort det tidligere – men ikke i dag.

Det lyder meget konsekvent …

Der er et lille oprør vækket i mig, fordi jeg vil leve, jeg vil opleve noget og ikke længere styres af andre. Jeg vil frit beslutte og have det sjovt og grine. Kort sagt, nyd hver dag og aldrig afværg en drøm. At gøre ting, fordi andre forventer dem fra mig? Nej!

Den bedste tid er nu?

Ja, helt sikkert! For mig, for eksempel, ringer alarmen hver morgen klokken syv. Hver morgen. Også om søndagen. Helt frivilligt. Fordi jeg er taknemmelig for hver dag. Og ønsker ikke at tabe mere tid eller sove den væk.

Er du bange for at misse noget?

Den tid, vi har foran os, bliver strammere, vi glider nu ind i den sidste tredjedel. Jeg læser ind imellem  dødsannoncerne, og de kommer mere og mere i vores retning. Men nej! Jeg er bare lykkelig!

Fungerer det altid?

Helt sikkert. Jeg spilder ikke tid med mennesker, der kun er negative. Da foretrækker jeg at se, hvor der er en dejlig øl.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse