Andrea Berg Inc.’s nye band: Wolkenfrei

Man kan virkelig ikke andet end at lide denne energiske popschlagerlyd, der kommer fra gruppen Wolkenfrei, som er det sidste skud på stammen fra Andrea Bergs voksende musikimperium.

wolkenfrei-02
Wolkenfrei består af Marc Fischer, Vanessa Mai og Stefan Kinski

Fakta er, at hvis alle deres tidlige udgivelser er repræsentative, så vil Wolkenfreis første album, Endosverliebt, blive udgivet den 7. februar 2014 og komme til at blive en stor succes på schlagerhitlisterne.

Trioen fra Baden-Württemberg er en mærkelig sammenkogt besætning med en noget besynderlig historie. Den består af en 20-årig sangerinde, der går under navnet Vanessa Mai, og to mandlige musikere, Marc Fischer og Stefan Kinski.

Fischer, en sportsskosælger, har børn, der er næsten lige så gamle som hans frontpige, og Kinski, en venetiansk installatør, er ikke langt bagefter aldersmæssigt. Tilbage i 2009 var Fischer en omvandrende Elvis-kopi om natten og havde allieret sig med jazz-rock-guitaristen, Kinski. De tilføjede dengang den blonde sangerinde med den stærke stemme og de stålsatte øjne og tog rundt til sydtyske ølfester og gadefester som “The Marc Fischer Band” og gav for det meste gamle rock/pop covernumre.

I 2011 ændrede de navn til Wolkenfrei – som på dansk betyder “skyfrit” – og begyndte at få en del opmærksomhed og et par optrædener ved schlager-tv-shows som Stefan Mross’ “Immer Wieder Sonntags”.

wolkenfrei-03
Wolkenfreis alders differentialer skaber en vis luft af uoverensstemmelse

Men så trådte Andrea Berg-konsortiet til, og der begyndte at ske ting og sager. Andrea Bergs svoger, Andreas Ferber, tog over og blev deres manager, og efter kort tid forsvandt Wolkenfreis blonde frontsanger! Årsagen skulle være, at den ca. 30-årige kvinde forlod bandet på grund af helbredsmæssige årsager.

I stedet for kom den unge Vanessa Mai til, hun er tilfældigvis datter til et bandmedlem fra en af Ferber-familiens bands, som spiller på familiens hotel og natklubber.

Vanessa synger jævnligt oldies som “Blame it on the Bossa Nova” med sin fars gruppe “Musik-Express”, som også spiller Michael Jacksons numre.

Siden er flere af Andrea Bergs sangskrivere, så som Thomas Rosenfeld, Tobias Reitz og sæsonproduceren Felix Guaderfest, rekrutteret til at indsprøjte mainstream popschlagerlyd i Wolkenfrei.

Wolkenfrei blev senere booket til optrædender på Berg/Ferber familiehotellet “Sonnenhof” og er blevet sendt ud som opvarmningsband for Berg-konsortiets andet band, Fantasy. Mellem 2005 og 2009, og før de begyndte at lave deres egne superhits, var Fantasy opvarmningsband for Andrea Berg.

wolkenfrei-04

For at opsummere alt dette, så er det Andrea Bergs svoger, Andreas Ferber, der arrangerer for Wolkenfrei, og bandet er under Bergs pladeselskab, Sony – Ariola.

Til dato har de udgivet to singler, og den første Wolkenfrei cd udkommer om halvanden uge, den 07.02.2014.

Ser man bort fra alle de interne showbiz-intriger, så har Wolkenfreis lyd hidtil været forfriskende lys og poppet.

Sangerinden, som i øjeblikket er kendt som Vanessa Mai (hendes managers mund er lukket om hendes rigtige navn), har en engagerende stemme, som til tider kan antage en vis magnetisk kvalitet, ligesom man kunne høre det i slut​-50’ernes amerikanske folkemusik.

Når Mai er på scenen eller foran kameraet, så er hendes person afslappet og naturlig. Dette er en dejlig pause fra den sædvanlige stivhed, som mange schlagerkunstnere udviser, og sandsynligvis et tegn på, at hun er vokset op som showbizbarn – eller måske et tegn på italiensk blod.

Med deres luftige, lyse schlager-/dancelyd, Mais dyriske magnetisme og den magtfulde opbakning fra Andrea Berg Incorporated, kan Wolkenfrei meget vel fremstå som schlagermusikkens nye store succeshistorie i 2014.

Click here to display content from www.youtube.com

Her er Wolkenfreis første udgivelse fra juni sidste år, “Jeans, T-shirt und Freiheit”, hvor videoen med en fotogen og dynamisk Mai blev skudt på Mallorca.

Click here to display content from www.youtube.com

Her er Wolkenfreis anden singleudgivelse fra et par uger siden, “Du bist meine Insel” (Du er min ø). Den bliver allerede vist regelmæssigt på tysk musik-tv. De syntes sikkert, at de fik noget for deres penge, men kunne de schlager-videofotografer ikke snart komme op med noget andet kreativt end blot at boltre sig på strande?

Click here to display content from www.youtube.com

Og her kan man se den udøvende kunstner, der i øjeblikket er kendt som Vanessa Mai, i en liveperformance af nummeret “Zaubertrank ist Leer” ved et Berg/Ferber-arrangement på natklubben Sonnenhof. For en kvinde på hendes alder er hun virkelig påfaldende klar og naturlig på scenen:

Click here to display content from www.youtube.com

Og dette er Wolkenfrei ved et Stefan Mross sommerschlager-tv-show i 2011, før Berg-konsortiet tog over. Denne blonde sanger forlod som sagt bandet på grund af helbredsmæssige årsager!

Man kan få mere information om Wolkenfrei og deres kommende album her på deres officielle side: Wolken-frei

[box_info]Kilde: Chicago Schlager Music Review[/box_info]

Det skal du læse