Andrea Berg “Heimspiel” 2019

For 8. år i træk var jeg taget til Andrea Berg’s årlige Heimspiel i Aspach nord for Stuttgart.

Fredag den 19. juli ankom jeg til Mechatronik Arena ved 14-tiden. Når man er i en fanklub, har man mulighed for at få adgang til stadion før alle andre. Der er dog rigtig mange fans, så hvis man vil have nogle af de allerforreste ståpladser, skal man komme ret tidligt. De første kommer vist allerede ved 8-9-tiden!

Vi kom ind ca. 14.40, og jeg fik en god plads foran scenen i 2. række. Ved 16-tiden kom SWR4-vært Matthias Methner på scenen og præsenterede som 1. navn den østrigske DJ fra ORF, Erich Fuchs, som efterhånden har været en del af opvarmningen i en del år. Desværre er der ikke meget udskiftning i hans repertoire, det er mange af de samme numre han spiller år efter år!

Næste livenavn var endnu en østriger, den 21-årige Marco Spiegl, der spiller steirisk harmonika. Han var ret dygtig og spillede og sang en række kendte numre, samt hans nye single.

Efter Marco var det tid til den kvindelige duo Herzgold, der består af schweiziske Lucy Snyder og tyske Claudia App. De sang også nogle kendte schlagere, og én af deres egne singler. De formåede dog ikke at komme særlig meget igennem til publikum. Jeg synes personligt ikke at de sang særlig godt og trængte ordentligt igennem, selvom de begge faktisk er udlærte operasangerinder! Måske var der bare ikke skruet nok op for deres mikrofon?

Næste navn var Schlagerpiloten, som består af Frank Cordes, Kevin Marx og Stefan Peters, forklædt som luftkaptajner 🙂 Stefan Peters har produceret en del for Andrea Berg. Han har også tidligere optrådt solo til Heimspiel. Piloterne spillede en række af deres egne numre, som er ørehængere i den gode gamle schlagerstil. Der var en fantastisk stemning, og folk var bare med!

DJ Erich Fuchs kom igen og skabte lidt mere stemning.

Herefter var det tid til Sunrise, som også var med sidste år. Det er en mandlig duo fra Südtirol, som er lidt i stil med Fantasy. De gjorde det også ret godt.
Næste mand var Joey Gabalögl, som er en Andreas Gabalier double. Han gjorde det ret godt sammenlignet med originalen, selv Gabalier aldrig har været min kop te!
Andensidste navn var DJ Thommy, som kom på scenen og sang en række kendte schlagere. Han er mest kendt som DJ på Hotel Sonnenhof, men er også en ganske udmærket sanger!

Til sidst var det så Rebel Tell Band med deres “Schlagerbilly”, som endnu engang var med! De har efterhånden været med i en del år, men de fleste er vilde med dem! Jeg har dog aldrig været begejstret, og synes det snart er tid til noget nyt!

Kl. ca. 20.45 var den lange ventetid endelig forbi, og tæppet faldt og Andrea kom på scenen. Folk var ellevilde fra start af! Hun gav det ene dejlige nummer efter det andet. En god blanding af nye og gamle numre, og stille og up-tempo-numre. Hendes outfit var helt nyt og spektakulært! Utrolig flot lavet.

Udover 6 musikere var der også 5 dansere til showet. Underligt nok var der ingen kor denne gang! Gaby og Elke har ellers været fast inventar til de koncerter jeg har været til.
Koncerten var slut kort før midnat, og blev afsluttet af et fyrværkeri, som jeg sjældent har set flottere!

Det var på forhånd kendt at Maite Kelly skulle være gæst, men ingen så noget til hende, og det var ikke blevet sagt noget omkring dette i løbet af dagen!

Lørdag var det samme program. Dog var Herzgold’s optræden lidt bedre, måske havde de fået justeret lyden bedre?

Denne dag var det omkring 30 grader, hvor det fredag kun var 25 grader, så det var noget hårdere at stå i den brændende sol i så mange timer. Heldigvis var der lidt skyer af og til!
Ang. Maite Kelly var det meldt ud at hun havde været med til prøverne fredag, men var blevet syg med feber. Hun var derfor blevet forbudt at optræde af en læge. Lørdag undskyldte hun selv på Facebook, hvor hun håbede at være klar til at optræde om aftenen. Så var det bare at håbe!

Andrea leverede endnu en kraftpræstation og stemningen var fantastisk! I løbet af 1. afdeling kom Maite Kelly på scenen under stor jubel! Hun sang 2 af hendes kendte numre, og folk var vilde med det. Vi ville også gerne have mere, men det blev ved disse 2 numre. I 2. afdeling kom Maite igen på scenen og sang nu duet med Andrea på et par kendte schlagere, bl.a. “Den Knaldrøde Gummibåd”.

Igen var det slut ved midnatstid med flot fyrværkeri.

Søndag var der som sædvanlig fanfest ved stadion. Alle fanklubberne blev placeret på en fodboldbane, og efter noget tid ankom Andrea og Uli på et “lokomotiv” med gummihjul, som normalt bruges til at fragte gæster på Hotel Sonnenhof rundt i. De kørte nu rundt fra fanklub til fanklub, hvor der blev taget gruppebilleder. Fra vores fanklub var vi dog kun 3. Bagefter blev der taget et stort gruppebillede af alle fanklubber.

Så var det over at stå i kø til fotosession, hvor alle har muligheden at få taget fotos med og hilse på Andrea. Inden det gik i gang, kom Uli og derefter Andrea op på den lille scene, og sagde lidt omkring årets Heimspiel og den kommende tour. Derefter spillede de “Mosaik”, mens Andrea stod på scenen. Hun sang dog ikke her. Men alle sang med alligevel. Der var livemusik med DJ Thommy, Draufgänger og senere Sunrise.

Efter at have stået i kø i ca. halvanden time, kom jeg endelig frem til Andrea. Dejligt at være helt tæt på, og sød og imødekommende var hun som altid!
Det var så enden på 3 fantastiske dage i det sydtyske.
Jeg er klar igen til næste år!

Det skal du læse