Andrea Berg – Atlantis

Naturligvis er det et “Eksperiment” i anførelsestegn. På Atlantis cd’en præsenterer schlager dronningen det “Som folk kender det”. Det betyder i modsætning til rygterne at de skulle være færdige med samarbejdet, at Dieter Bohlen har skræddersyet hendes Diskofox nummer, som sidder tættere end hendes scene outfit.

Den tidligere pop stjerne som også er producent for Semino Rossi og sin DSDS elev Beatrice Egli – alligevel i praksis har internaliseret det hurtigere end Berg selv. Teksterne bringer glæde: Berg forbliver Berg, hun tager sine fans med på en rejse gennem den lune kærlighed. Hun har den forladte “Das gefühle”, den trodsige “Davon geht die welt nicht under”, den håbende “Wir könnene nicht verlieren”. Eller på anden måde hvad hendes fans.

Musikalsk og tekster på CD to er en overraskelse. Der læner hun sig op ad producenter og komponister som René Baumann alias DJ Bobo, Andreas Martin og David Branders (Vanilla Ninja). Men også Bergs vilje i at udvide bliver klart. Balladen til hendes afdøde far, “Im nächsten leben”, finder man her. “Himmel auf Erden” låner hun af Coldplays piano og tillader en El-guitar.

“Vorübergehend nicht zu erreichen” er livlig, “Hallo” patetisk pop, og i “Morgen werd ich gehen” det er så meget ABBA, som Andrea Berg sound tillader det. Naturligvis er disse sange et eksperiment med sikker udgang. Det er schlager, rent musikalsk udvider hun sig forsigtigt, men at genopfinde sig selv, det må Andrea Berg bare ikke.

andrea-berg-atlantis-1

Kilde: gmx.ch

Det skal du læse