Hvor starter mobning, og hvor ender den? Dette har været vildt diskuteret i årevis. Fordi internettet har gjort psykisk terror endnu værre for mange mennesker, så den psykiske stress ofte ikke længere er til at holde ud. Bernd og Karl-Heinz Ulrich fra Amigos er også bekendt med sådan cybermobning – og kræver, at staten tager affære!
Amigos kræver hårdere straffe for cybermobning
For 14. gang er Bernd (71) og Karl-Heinz Ulrich (73) fra schlagerbandet “Die Amigos” nået til nummer et på albumhitlisterne . Det er ikke alle, der kan lide det – og de kan også læse om det jævnligt på de sociale netværk. For der bliver de gentagne gange angrebet, “under et pseudonym”, som Bernd afslørede i podcasten “Aber bitte mit Schlager”. Hvordan genkender duoen dette? Ganske enkelt: “Du kan se, hvordan de skriver, 30 stavefejl i en sætning.” De to brødre er sikre: “De står op om morgenen og er ikke sikre på sig selv.” Men de gider egentlig ikke blive sure over det – det nytter jo ikke noget. “Hvad skal vi være sure over? Vi svarer ikke der, lad dem skrive, gør hvad de vil. Det er bare ærgerligt, at det er muligt i Tyskland. At alle kan læsse deres snavs under et pseudonym.” Det er så ikke kun i Tyskland at det sker.
Bernd og Karl-Heinz Ulrich: “Nogle er drevet til selvmordspunktet”
Amigos, som først for nylig offentligt klagede over Oliver Kalkofes parodier og fandt ud af, at han “trækker folk gennem snavset” , ønsker ikke at give fjendtlighederne så meget plads: “Vi kan håndtere det. Nogle skolebørn kan ikke klare det. De er drevet til selvmord. Når der lægges falske billeder eller andet på nettet, som ikke længere kan slettes. Der er mange meldinger fra elever, der får et knæk af det,« siger musikerne. De kræver: “Man skulle tro, at hele denne cyberhistorie har en ende. Ligesom dette forbandede mørke web. hvad er det til. En stat burde vel være i stand til at lukke dette forbandede Darknet ned? Er vores mening.”
Hvorfor handler lovgiveren ikke?
En mening, som de ikke er alene med. Frem for alt kan musikerne ikke forstå, at gerningsmændene normalt bare slipper af sted med det. Bernd Ulrich kommer ind til kernen af, hvad mange, især ofre for denne cybermobning, tænker: ”Ordensmagtens ville være nødt til at reagere. Der skulle bruges helt andre straffe. Så når de har siddet i fængsel i et par måneder, vil de genoverveje at gøre det igen.” De er ikke de eneste kunstnere, der udtaler sig om dette alvorlige spørgsmål. Kerstin Ott fortalte også for nylig om, hvor slemt det var for hende, da hun blev angrebet fra alle sider, da hun deltog i “Let’s Dance”. “DSDS” deltager Daniel Küblböck (†) kunne tilsyneladende ikke længere udholde de mentale kvaler – og hoppede fra et krydstogtskib i 2018. En ting er klar: Mobning ødelægger liv. Men om og hvornår ordensmagten endelig vil handle er nogens gæt…
Kilde: Schlager.de