Sådan var Schlagerbooom 2024

I lørdags d. 19 okt. 2024 blev det endelig tid til »Schlagerbooom 2024 – Alles sparkelt! Alles glitzert!« med Florian Silbereisen som vært, og det blev sendt live på ARD og ORF 2 Blandt gæsterne var Andrea Berg, Andreas Gabalier, Roland Kaiser, Kerstin Ott, David Garrett, Howard Carpendale og Vanessa Mai. Nu ser vi på, hvordan showet blev modtaget af seerne.

Hvordan blev Schlagerbooom 2024 modtaget af publikum?

Reaktionerne på Schlagerbooom 2024 var overvældende positive. Fans på de sociale medier var fulde af lovord om arrangementet. En bruger på X var begejstret: »Andrea Berg beviste endnu en gang i aften, hvorfor hun er dronningen af tysk schlager!« Især hendes fremførelser af »Das ist nicht fair« og »Ja, ich will« blev mødt med begejstring fra publikum. Vil kan godt tilslutte os dette, men hvor er det syndt at hun har tabt sig så meget, det klær hende ikke.

Eric Philippis følelsesladede sang »9000 Tage«, som han dedikerede til sin Michelle, blev også fejret som aftenens følelsesmæssige højdepunkt. En publikummer kommenterede på Facebook: »Eric og Michelle rørte mig til tårer. Så meget kærlighed i én sang!«

Florian Silbereisen i gråt jakkesæt og hvid T-shirt smiler ind i kameraet. Han står foran en baggrund med blå lyseffekter, der minder om et sceneshow. Baggrunden viser krydsende lysstråler i forskellige blå nuancer, hvilket skaber en dynamisk, showagtig atmosfære.

Bemærkelsesværdigt var også Vanessa Mais comeback i showet med Florian Silbereisen efter flere års pause. Hendes optræden med sangen »Himbeerrot« var et perfekt match til Schlagerbooom 2024-mottoet og blev modtaget med begejstring af fansene. »Vanessa er endelig tilbage! Schlagerbooom har savnet hende,« skrev en fan på Instagram.

Kritik af playback

Som altid var der også kritiske røster. Nogle seere var irriterede over playback-sangen under showet. En bruger kommenterede på X: »Det er en skam, at så stor en produktion ikke bliver sunget live. Det tager autenticiteten ud af det hele.« Denne kritik er ikke ny og rettes ofte mod schlagershows, men den ser ikke ud til at ødelægge det overordnede indtryk af begivenheden.

Hvordan var seertallene for Schlagerbooom 2024?

Schlagerbooom med Florian Silbereisen opnår traditionelt gode seertal i den bedste sendetid lørdag aften. Men med »kun« 3,88 millioner seere levede denne udgave ikke op til forventningerne. Det betyder de dårligste seertal for de Schlagerbooom siden den første udgave i 2016 med 6,2 millioner.

For fans af Florian Silbereisen og hans shows er der yderligere to datoer i år:

30. november 2024: »Das Adventsfest der 100.000 Lichter« live på ARD og ORF 2
31. december 2024: »Silvester-Schlagerbooom – Die Wunderlichtershow!« live på ARD
Schlagerbooom 2024 har endnu engang vist, at formatet stadig er en publikumsmagnet. Blandingen af kendte stjerner som Andrea Berg og Roland Kaiser og yngre kunstnere som Vanessa Mai ser ud til at appellere til seerne.

Et kritikpunkt er, at konceptet for showet har været stort set uændret i årevis. Det kunne godt trænge til et frisk pust for at appellere til yngre seere og gøre formatet fremtidssikret. For inkarnerede schlagerfans er Schlagerbooom dog stadig et højdepunkt i tv-kalenderen.

Kilde: Schlagerfieber.de