G-5QDCNJ38KX

Andreas Gabalier nægter at synge den østrigske nationalsang

Andreas Gabalier er en stor fodboldfan og så derfor Østrigs EM-åbningskamp mod Frankrig mandag den 17. juni – dog ikke live på stadion, men foran tv’et derhjemme. Han vakte opsigt, allerede inden kampen gik i gang. I en Instagram-story delte Gabalier en kort video af den østrigske nationalsang og nægtede klart at synge med på den kønsneutrale version, som har været officielt tilpasset siden 2012.

“Heimat bist du großer Söhne”

Han gav klart udtryk for sin mening om den nuværende version af nationalsangen: “Men en meget klar ‘Heimat bist du großer Söhne’!!!! Traditionen er kommet for at blive!!!” Det er ikke første gang, han har givet sin konservative holdning til nationalsangen.

Tilbage i 2014 vakte han også opsigt, da han ved et Formel 1-løb sang den gamle version af nationalsangen, som kun omfatter “store sønner”. I 2012 erstattede et initiativ på tværs af partierne officielt disse linjer med en kønsneutral version, der også nævner “store døtre”.

Andreas Gabalier holder fast i traditionen

Dengang sagde Andreas Gabalier i en pressemeddelelse: “Jeg lærte ordene til den østrigske nationalsang i skolen som otteårig i naturfagstimerne, og jeg ser ingen grund til at synge dem anderledes.” Denne udtalelse gav ham voldsom kritik.

Ikke desto mindre står han ved sin mening og gjorde det klart, at han ville fortsætte med at synge den traditionelle version af nationalsangen. For ham er det et spørgsmål om både tradition og respekt for Østrigs historiske kultur.

Kilde: Schlagerplanet.de