“Fogden var vores bedste ven”

Året er kommet godt fra start for schlagerduoen “Fantasy”! Deres nye album “Mitten im Feuer” gik direkte ind på førstepladsen, og i dag kan Martin Hein og Fredi Malinowski leve godt af deres musik. Men det har ikke altid været tilfældet. Da de to besøger os på Schlager.de, fortæller de om deres hårde tider med gæld …

I kom til tiden i dag. Heldigvis havde I denne gang ikke forsinkede fly eller sprængte bildæk!

Martin: Ja, i dag var vi heldige, alt gik normalt og afslappet. Men det sprængte dæk på motorvejen forleden var et mareridt!
Fredi: Det kunne være gået anderledes. Vi havde en masse skytsengle.

Tror I på skytsengle?

Fredi: Ja, i mit liv har jeg ofte haft skytsengle ved min side. Jeg tror på en højere magt. I den tid, hvor jeg gik fra min kone, havde jeg det meget dårligt, også økonomisk, men jeg havde altid en fornemmelse af, at der var nogen, der passede på mig.
Martin: Og kan du huske, hvordan du faldt ned fra båden? Vi var på søen, det var mørkt og virkelig koldt, og Fredi ville bare lige gå ud bagved et øjeblik. Pludselig kigger jeg – og der er han væk. Handlingen var virkelig stærk …

Fredi, du talte lige om dine økonomiske problemer. I måtte begge overvinde mange udfordringer for jeres musikdrøm, ikke sandt?

Martin: Ja, lige da vi startede, havde vi i gode måneder måske fire koncerter, i dårlige måneder kun én. Det er der, hvor man virkelig kommer ind i en hvirvel. Jeg vidste ofte ikke, hvordan jeg skulle betale min husleje. Så kom fogeden og sagde: “I dag skal jeg slukke for strømmen. Fogedretten og jeg var praktisk talt på fornavn med hinanden.
Fredi: Det ved jeg også godt. Man kan næsten sige, at fogeden var vores bedste ven. Indimellem bankede han på min dør, fordi jeg allerede havde en masse gæld. Jeg kender ham stadig meget godt den dag i dag.
Martin: Fredi gav mig det tip, at man kan pantsætte ting i et pantelånerfirma og indløse dem, når man har pengene. Jeg tog ofte min guitar med til pantelåneren, tog pengene og hentede den igen efter en koncert. Det foregik næsten hver måned i et stykke tid.

Har I i dag taget højde for, at I ikke så hurtigt løber tør for penge?

Fredi: I det mindste er det ikke længere nødvendigt at betale husleje. Jeg har købt et hus i Essen, hvor jeg bor – og i Kroatien har jeg to huse, hvoraf jeg lejer det ene ud til turister. Når der ikke kommer noget ind i kassen, begynder man at gå i panik. Jeg holder øje med hver en øre nu.
Martin: Min skilsmisse var virkelig dyr, så nu har jeg kun halvdelen af alt det, jeg havde arbejdet for. Min nuværende kone Melanie og jeg har et lille hus i udkanten af Berlin.
Fredi: Men jeg har også planer om at opbygge et andet hovedkontor. Jeg er ikke 20 år længere, og jeg synes, det er godt at se fremad og lave noget parallelt med musikken.

Hvad er jeres planer?

Fredi: Lige siden jeg var barn, har jeg drømt om at åbne en pommesfrit-butik. Og det vil jeg gerne gøre sammen med min partner Dean i Kroatien. Vi vil meget gerne bo der i vores alderdom. 1000 euro i pension ville være nok for os, min mand og jeg er meget beskedne, vi har en have og ernærer os af de ting, vi planter der.
Martin: Ja, Fredi har fuldstændig ret. Der skal kun en af os til at blive syg, og så er tingene ikke længere som før. Man er nødt til at tage sine forholdsregler. Måske tager jeg med dig til Kroatien og åbner et pizzeria der.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse