Helene Fischer: Sådan ser den perfekte schlagerstjerne ud!

Foto: Universal-Music / Anelia Janeva

Helene Fischer er efterhånden mere end bare et tysk schlagerikon. Hun er den perfekte tyske schlagerstjerne. Gode gennemtænkte shows, velplacerede, ikke-politiske kommentarer, underholdning i topklasse. Helene Fischer er det tyske produkt par excellence. Det kunne også blive et eksporthit.

Kedelig schlager fra gamle dage

I min ungdom var schlager ikke meget mere end musik til provinsdiskoteker. Jeg voksede op i et byområde og gik sjældent til fest i forstæderne.

Jeg har altid fundet det lidt mærkeligt, når børn i min alder i begyndelsen af ​​00’erne i stedet for at lytte til hiphop eller techno beats i stedet foldede sig ud til de tyske schlagerklassikere.

Dengang forstod jeg først fascinationen ved schlager, når min promille var ret høj. For schlager var lig med provins, alkohol og gammeldags attituder. Det var først senere, at det ændrede sig.

På et tidspunkt blev det også “in” at danse til moderne schlagerrytmer i byerne.

Helene Fischer havde selvfølgelig en stor indflydelse på dette, og hun indvarslede en schlagerevolution med sit album “Farbenspiel”. Schlager var pludselig blevet chic, og det var ikke længere bare musikken for den ældre generationen, der desperat prøvede at holde fast i minderne om de gode gamle dage.

Foto: SWR/Kimmig/Wolfgang Breiteneicher

Helene Fischer gjorde Beatrice Egli mulig

Allerede dengang var Helene Fischer mere end bare en schlagerkunstner. Hun var faktisk blevet folkeeje.

Hendes succes åbnede desuden døren for mange andre kunstnere. Før Helene Fischers succes ville det have været svært at forestille sig, at schlagerartister ville vinde i formater som “Deutschland sucht den Superstar”. Siden hendes succes er dette ikke længere et tabu, tværtimod.

Stemningen er ændret fra et “Hold dig væk med schlager” til “Schlager, og vis derefter hvad du kan – konkurrencen er hård ”. Beatrice Egli og Ramon Roselly er to succesfulde stjerner, som ikke ville have været mulige uden Helene Fischer.

Helene leverede altid nøjagtigt det, der blevforventet af hende. Perfekt stylet med smarte sceneoutfits leverede hun gode sange år efter år, og hun sagde altid det helt rigtige, når hun blev interviewet. “Ikke støde” har altid været Helene Fischers motto.

Hos hende skal den laveste fællesnævner også være den største. Uanset om det drejer sig om venstre-grønne studerende eller globaliseringskritiske AfD-vælgere, så er Helene Fischer lidt som det sidste store folkeparti. Hun rammer så bredt.

Det er der ingen kommentarer, ingen anekdoter, ingen sange, der kan rokke ved. Med en nærmest stoisk professionalisme og meget lidt forandring giver Helene Fischer os altid følelsen af, ​​at tingene er i orden.

Foto: Helene Fischer Facebook

Vores store længsel

Helene Fischer har haft pause i mere end to år. Hendes sidste studiealbum “Helene Fischer” udkom i 2017. Andre kunstnere mister deres betydning, hvis de ikke udgiver musik med jøvne mellemrum. Sådan er ikke sådan med Helene Fischer.

Jo længere hun forsvinder fra billedet og kun ses i nøje udvalgte optrædener på tv, jo større bliver længslen efter hende.

Hvert optræden, selvom det kun er ved donationstelefonen til en ZDF-galla, omtales flere uger i forvejen af ​​medierne, og det er tydeligt, at hendes fans længes efter at se hende. Artikler med Helene Fischer er altid en rigtig “kioskbasker”.

I årevis har der for eksempel været spekulationer om Helenes graviditet eller hendes kærlighedsliv. Hendes forhold til Florian Silbereisen var for mange schlagerfans helt bogstaveligt “toppen af opppen”.

På en måde kan man godt forstå det, for når alt kommer til alt, virker det til, at begge kunstnere har et forhold til deres publikum, der er baseret på gensidig loyalitet. Men på en eller anden måde mangler Florian Silbereisen den sexappel, som Helene Fischer utvivlsomt har. Så det kom ikke som nogen overraskelse, da forholdet brød sammen.

Foto: Universal-Music

Helene Fischer giver altid 100 procent

Helene Fischer er som sagt den perfekte schlagerstjerne. Wikipedia definerer det således: “En stjerne […] (fra engelsk: star, stjerne) er en fremtrædende personlighed med fremragende præstationer i et bestemt område og en fremtrædende medie-tilstedeværelse.”

Hun synger på tysk, hun synger på engelsk, hun synger duetter med store stjerner, optræder ved velgørenhedsarrangementer, synger i film og rapporterer nu og da til sine fans via Instagram.

Det er tydeligt, at hun tager det seriøst. Hvert udseende er perfekt, hver kommentar er gennemtænkt, men perfekt integreret i showet. Helene Fischer giver altid 100 %, og selv ved kritik holder hun hovedet koldt og viser forståelse.

Lad os huske DFB Cup-finalen 2017. I pausen sang Helene Fischer foran et udsolgt stadion, ”men det gik ikke godt for en stor del af de næsten 75.000 fans på stadionet. Mange fans piftede, og efter opførelsen steg fløjtekoncerten til et højt crescendo, mens Fischer råbte “Tak, Berlin!””

Men også det er en del af hendes perfektion. Smil din egen ydmygelse væk, og påstå endda ved sportseventet, at du forstår publikums utilfredshed.

Foto: Universal-Music / Anelia Janeva

Mere end bare hits

Da Helene Fischer sang to engelsksprogede sange hos Günther Jauch i 2020, var forargelsen stor blandt mange af hendes fans.

Men er dette ikke nødvendigvis den rigtige vej for Helene? Sangeren har opnået næsten alt i Tyskland, der kan opnås. Echo-priser, platinplader, dronning af de sociale medier. Det kan aldrig være hendes mål at stoppe her.

Hendes potentiale er for stort, og investeringerne i hendes karriere for enorme. Det næste skridt ville være en international karriere. International betyder i det mindste i Storbritannien, endnu bedre er selvfølgelig USA. Noget som kun få tyske kunstnere har opnået. Rammstein er et eksempel.

De gør det endda med tysksproget musik. Men at den tyske schlager til amerikanerne? Det er næppe tænkeligt. Så skal Helene Fischer virkelig bruge sit største og talent for at komme i gang i USA: den store stemme.

Det er næsten ironisk, at Helene Fischer igen skal være med i projektet “Erfolg (succes, red.) international”, som hun var det i begyndelsen af karrieren. Som et lille lys, der ønsker at starte stort. Fordi USA er den endelige måæestok for succes.

Helene Fischer er den bedste – ingen tvivl om det

Men hvis vi har en schlagerstjerne i Tyskland, der har det, der kræves for at blive en international stjerne, er det Helene Fischer. Den følelse, hun giver os, er unik.

Når hun svæver over vores hoveder, der er sikret med stålwirer ved sine optrædener, og vi ser op til vores idol, er sagen klar: hun er bedre end os, bedre end vores regering, bedre end nogen anden tysk stjerne!

Vi ønsker hende alle det bedste, og vi ønsker alle at gå ud af døren og råbe det ud til verden: Helene Fischer er den største nulevende stjerne, og hun kommer fra Tyskland.

Så blond, så smuk, så karismatisk, så perfekt!

Kilde: Schlagerfieber.de

Det skal du læse