Marina Marx: Det deler hun med Helene Fischer

Du bør helt sikkert huske på dette navn: Marina Marx. Hun er det nye stjerneskud i schlagerbranchen. Med sin ekstraordinære hæse stemme blander hun sig i øjeblikket i schlagerindustrien, og som en støtte på turnéen til Feuerherz synger hun sig i fansenes hjerter. Schlager.de mødte den indfødte Schwäbin for et interview, og hun fortalte, hvilken forbindelse hun har med Helene Fischer, og hvad der venter os på hendes nye album.

Marina, hvorfor Schlager?

“Jeg voksede op med det. Jeg voksede op med far i bilen. Hovedsageligt med Country-Schlager, hovedsagelig med Truck Stop. Min mor er en stor Helene-fan. Jeg kan også godt lide rockmusik, jeg er bare en kombination, ikke?”

Helene Fischer og du, har en ting til fælles, ikke?

“Ja, vi er lige høje, nemlig 1,58m! og blond!”

Dit album kommer i slutningen af året. Kan du fortælle os noget om det?

“Titlen er ikke fastsat endnu. Vi arbejder stadig flittigt på sangene. Men der er allerede nogle sange, jeg præsenterer på scenerne.”

Hvor meget er overhovedet dit på albummet? Skriver du selv teksterne?

“Ja, jeg skriver helt sikkert med. Men vi er der som et team, alle arbejder sammen på albummet. Nogle gange fungerer tingene bedre i et hold. Enhver kan blive involveret, have gode ideer, de smides sammen, og jeg kan også fortælle historier om mit liv.”

Du har en røget stemme, hvilket er noget særligt specielt i schlagerområdet. Gør du noget for det?

“Faktisk gør jeg ikke noget ved det, den har altid været sådan. Jeg er endda en vokal træner. Men i årenes løb er den blevet lidt mere åbenlyst. Det er jeg meget glad for.”

Du er selv en vokal træner, hvad kan man forestille sig?

“Jeg underviser børn, teenagere og voksne på en musikskole. Jeg er sanglærer. Jeg boede i Hamburg i fire år og studerede erhvervsuddannelse. Jeg er faktisk en uddannet frisør. Og så lægger jeg studiet i Hamburg øverst.”

Men faktisk ønskede du at gøre lave noget helt andet professionelt …

“Ja, jeg ville faktisk være politimand. Det fungerede ikke. Jeg er for lille, da du skal være 1,60 m. Men jeg sang i et coverband i fire år med politimænd. Det var rigtig dejligt. Så kunne jeg få en smag af jobbet. Jeg vil endda gerne henvende mig til kriminalpolitiet. Så jeg nød virkelig undervisning også.”

Men man kan sige at musikken blev lært fra vuggen af, ikke?

“Ja! Min mor og min gudmor er hobby-sangere. De har begge en god stemme. Min gudmor lyder endda lidt mere som min mor. Hun har også en så dyb stemme. Det er sejt.”

Du er i øjeblikket på tour med Feuerherz. Hvordan skete det?

“Gennem vores ledelse og gennem vores producenter. Så kom en ting til en anden. Selvfølgelig var jeg super glad da jeg fandt ud af det sidste år. Jeg sprængte i tårer af glæde. Og da jeg kender dem godt, er vi nu blevet rigtig gode venner.”

Så du har et godt forhold til alle?

“Ja, virkelig! De er meget hyggelige og varme. De knuser mig nogle gange, hvis de skal. Det er virkelig smukt, og jeg er meget taknemmelig for det. De er på en eller anden måde som mine brødre. Det er så åbenlyst, de er så hyggelige.”

Har du nogen rollemodeller?

“Ja, absolut! Helene er selvfølgelig i spidsen. Selv hendes scenestillinger og hendes stemme er klasse. Jeg er også til Tina Turner. Det er engelsk musik, men hendes stemme og guitarerne i hendes sange er virkelig seje.”

Man kender dig fra casting showet “The Voice of Germany”. Hvordan var denne oplevelse for dig?

“Jeg syntes det var meget godt. Jeg kan kun anbefale det til andre. Optræden var også meget stort for mig. Jeg blev meget opmuntret. Det var virkelig sejt! Du vinder ikke nødvendigvis, men det kan give dig et skub. Bare oplevelsen af at stå foran kameraet, der står på scenen, det var gigantisk.”

Har det hjulpet din karriere?

“Ja, gennem showet blev mine producenter og min ledelse opmærksomme på mig. Det er det, jeg mener, når jeg siger det kan give dig det rigtige skub.”

Sidste spørgsmål. Er du forelsket, forlovede, gift?

“Jeg er single! Og har det helt okay, som det er. Jeg fokuserer nu på musikken. Jeg har allerede en hjertesorg bag mig. Jeg er glad for, at det er sådan, som det er. Det kan jeg godt lide.”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse