50 Jahre Roland Kaiser: Gode seertal, sønderlemmende fankritik – hvad sker der?

Giovanni Zarrella og mange andre kunstnere fejrede den store Roland Kaiser i går. 50 år på scenen, tusindvis af hits, mange priser – et særligt ZDF-show for vor tids nok største kunstner. Seertallene var rigtig gode med 4,41 millioner seere (til sammenligning havde det sidste Giovanni Zarrella-show 3,39 millioner seere), men kritikken i fangrupperne på de sociale medier er alt andet end tilfredsstillende. Hvad var det, der foregik?

Kunstnerkollegaer som Kerstin Ott, Beatrice Egli, Maite Kelly og mange flere sang de smukkeste Kaiser-hits i går, hans børn optrådte for første gang offentligt sammen for at ære deres far, og Roland Kaiser virkede mere privat end nogensinde. Roland Kaiser-showet på ZDF var en følelsesladet aften hele vejen igennem. Man skulle tro, at for ægte Roland Kaiser-fans var aftenen et tv-højdepunkt i topklasse. Men det var det langt fra. I nogle Facebook-grupper bliver showet “revet fra hinanden”.

Roland Kaiser-fans: Kommentarer kritiserer jubilæumsshowet

Man kan bestemt ikke gøre alle tilfredse. Der er altid fans til store shows som dette, der har noget at klage over. Men det lader til, at netop dette show har gjort fansene meget vrede. Her er et par kommentarer fra disse såkaldte “fangrupper”:

  • “Dårlig redigering og nogle gange dårlig lydkvalitet, hvilket er ekstremt mærkbart. Kerstin Ott bliver f.eks. annonceret for anden gang, selvom hun allerede synger for tredje gang.”
  • “Hvorfor kan hele Rolands band ikke spille?”
  • “Alle, der kender hans koncerter, ved, at han faktisk optræder uden dansere!”
  • “… et par ting manglede og gik helt galt”
  • “Duetten med Thomas Anders ville have været bedre med en kvinde. “
  • “Så mangler Christiane Eiben.”
  • “Jeg lagde især mærke til den dårlige lydkvalitet i begyndelsen. Baggrundsmusikken var nogle gange for høj. Jeg er sikker på, at noget af det blev klippet ud. Det var trods alt en optagelse. Desværre er det ikke altid, at alt passer. “Warum hast Du nicht nein gesagt”, den blev vist to gange?”
  • “Jeg var også skuffet, generelt manglede der på en måde stadig ledsagere, B. Egli har ingen plads der for mig, ligesom Naschenweng. Lyden var virkelig dårlig nogle gange.”
  • “… ZDF er en af de store offentlige tv-stationer, som blandt andet også sluger vores GEZ (licens). Hvis de ikke arbejder professionelt, hvem skal så?”

For at forklare dette får vi fat i en fan via telefon. Han ønsker ikke at stå frem med navn – af frygt for at blive udelukket fra grupperne, for fan-sammenholdet er enormt. “Showet var i sig selv en rigtig god idé. Jeg tror, fansene blev generet af, at kunstnerne også sang andre sange på scenen, som ikke havde noget med ham at gøre. Det var trods alt et Roland Kaiser-jubilæumsshow. Og lyden var til tider virkelig dårlig, jeg ved ikke, hvad problemet var, men det har sikkert generet folk meget. Ikke desto mindre havde vi fans en fantastisk aften, og det er det vigtigste!” Det lyder mere forsonende end i grupperne, men kigger man rundt på Facebook & Co. er tendensen stort set den samme: Roland Kaiser-jubilæumsshowet med Giovanni Zarrella var et fan-tv-højdepunkt lørdag aften, og mere skulle det ikke være i sidste ende…

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse